Follow by Email

Wednesday, August 8, 2012

Sharia4shit


Sharia4shit

In de film "femme de la rue" loopt Sofie Peeters in Brussel over straat, terwijl een verborgen camera haar volgt. Ze draagt een gewone zomerse jurk, niet bepaald sexy, gewoon, een leuke jurk. Op straat wordt ze uitgefloten, nagefloten, uitgescholden voor hoer en nog meer.
De Sharia4Belgium, opgericht door een groep allochtonen, die het schijnbaar zo slecht thuis hadden, dat ze in België hun heil zochten, vond dat ze het zelf had uitgelokt, want ze zag eruit als een goedkope hoer. Dat kunnen ze weten, deze meneren, want van foto's en andere opnamen uit de rosse buurt in Brussel zien we heel veel van deze meneertjes, die graag voor een goedkope hoer betalen.

Meet en meer krijgen deze meneren de aandacht en ook ik, door het schrijven van dit epistel, geef ze aandacht. Maar wat mij betreft is de maat vol. Hoewel West Europa openstaat voor immigranten (wettelijke, wel te verstaan), was het altijd de bedoeling dat deze immigranten hun heil zochten in een betere maatschappij en een betere cultuur dan die van hun. Waarom zouden ze anders weg willen? Helaas zijn de politici, vaak precies de ``pezzonovante`, die zo veracht werden door Vito Corleone, erg fout te werk gegaan en wilden multicultureel aan anderen denken. Het begon met protesten tegen reclameborden, voorstellingen in theaters (alsof iemand ze dwong om er heen te gaan) en ging door naar de eis om Arabisch als officiële taal in België te erkennen (binnenkort in ook Nederland), tot aan het uitschelden van dames en neerschieten van personen die het niet met ze eens zijn.

Ik heb twee jaar van mijn leven de Qur´an bestudeerd. Les genomen. Bij een vrome Moslim. Ik ben niet inder de indruk van de Qur´an, van alle 114 hoofdstukken, daar ik het vergelijk met de bijbel. De bijbel is een open boek, met verhalen, goed en slecht, over mensen, terwijl de Qur´an meer lijkt op een pure doctrine, duidelijk geschreven door mannen die geen tegenspraak van vrouwen, niet-gelovigen en ander gespuis dulden. Ik vind dat prima, zolang ze dat binnenshuis houden, of, nog beter: in hun eigen land. `Zo zijn onze manieren` is niet alleen een kinderliedje, het is een statement van de Nederlandse samenleving, de Nederlandse cultuur en de Nederlandse manier van doen. Ons is geleerd, dat, als je erbij wilt horen, je je moet aanpassen en je moet gedragen.
Schijnbaar hoeft dat niet meer. In heel west Europa wordt men geconfronteerd met stoeten van Ali Baba´s en hun veertig rovers, met vrouwen gewikkeld in zwarte kleden, die niet naast, maar een stukje achter de man mogen lopen. Dat mag dan hun cultuur zijn, dan mogen ze zingen dat zo hun manieren zijn, maar waarom in west Europa? Waarom eisen ze van westerse bezoekers in de Moslim landen, dat ze zich aanpassen, zich met kleden omhullen, geen alcohol drinken etc., terwijl zijzelf zich niet willen aanpassen als ze in west Europa op `bezoek` komen?

Waarom schreeuwen dat de Olympische Spelen over sport en verbroedering gaan, maar wel ingeven en een muur bouwen in een gebouw waar de Israelische en Libanese judoka's trainen, omdat de Libanesen anders niet willen sporten en verbroederen? (En dan wel verontwaardigd Israël uitschelden als Israël een muur bouwt....)

Heeft u ze gezien? De Mexicanen met hun sombrero's in onze straten? De Japanners in hun kimono's en gevaarlijke zwaarden die mensen in de Kalverstraat bedreigen? De studenten uit Afrikaanse landen die naakt in onze straten rennen en speren gooien op de voorbijgangers? Nee? Want dat mag niet? Nou, dat mogen de Moslims wel.

Voordat de Sharia4shit Nederlands spreken, weten ze al hoe ze `Kmaakjedoot` moeten zeggen. Want dat intimideert heerlijk. En het mag toch? Bedreigen, tramchauffeurs in elkaar slaan, mensen lastig vallen, homo's in de grachten gooien, iemand in elkaar slaan omdat hij je geen sigaret wilde geven – het mag allemaal, alsof het in de Sharia staat.

Ook mijn familie kwam ooit naar Nederland. In 1639. Om naar 300 jaar door de meerderheid van Nederlanders te worden aangewezen als niet-Nederlanders, waardoor het record van grootste percentage van door Duitsers vermoordde Joden aan Nederland toebehoort.
Tegenwoordig kan dat niet meer zegt men. Terwijl de Nederlandse Joden tijdens hun religieuze diensten bewaakt moeten worden. Of op Joodse feesten beveiligd moeten worden. Want men erkent dat de meneertjes van Sharia4shit boze plannen hebben. Maar in plaats van achter boosdoener aan te gaan, gaat men zich bezighouden met het slachtoffer. Die dreigen tenminste niet. Hebben ze ook nooit gedaan.

Het verschil tussen een Joodse religieuze dienst en een Moslim religieuze dienst in Nederland is duidelijk: in de synagogen beëindigt men de dienst met een gebed voor het welzijn van de Nederlandse regering en het Koningshuis. In de Nederlandse moskees eindigt men met de oproep to het doden van de niet gelovigen en een geldinzameling voor de Hamas. Dat kan en dat mag. In Nederland en in België. Want wee de politicus die daar zijn mond over open doet. Die wordt dan bedreigt door de meneertjes van Sharia4shit. Want ook dat kan en mag.

U heeft er toch zelf voor gekozen?

©Simon Soesan

No comments:

Post a Comment