Follow by Email

Thursday, January 31, 2013

Spannend


Spannend

Dit zijn spannende dagen: terwijl onze politici zich buigen over hoe we een nieuwe, betere en acceptabele regering kunnen formeren, geburen er dingen in de wereld die we goed in de gaten moeten houden.

En ik bedoel niet het ongebaseerde geraaskal van een Nederlandse ex-premier, die de realiteit verdraaide met ondersteuning van P&W, die maar al te graag hun kijkcijfers zien stijgen, al worden er pure leugens verteld. Nog heb ik het over het ontroerende nieuws dat 'mijn' koningin afstand doet van haar troon.

Bepaalde lieden hebben het op ons, Joden voorzien. Nee, het gaat niet meer om Israël. Noch de muur, noch de kolonisten waren de reden dat 14 landen ons on 1948 aanvielen. Het gaat om ons. En terwijl een tuinkabouter in Iran rustig doorgaat met zijn voorbereidingen om een atoombom op ons te gooien – met support van de EU en Rusland – probeert een misdadige oogarts, tijdens het dagelijks vermoorden van zijn volk, zijn van Sadam Hoessein´s geërfde massadestructie wapens naar Libanon te brengen, waar de grootste partner van de Colombiaanse drugsbaronnen, bij u bekend als Hezbollah, met jeukende vingers op deze speeltjes wacht, om ze zo snel mogelijk op ons land te gooien.

Dat mag in deze wereld, waar de enige vraag van de meeste politici is hoe ze er zelf wat aan kunnen verdienen. Geen missie, geen diep geloof van je volk dienen, zelfs niet een gevoel van ´laat ik mijn kiezers respecteren´, die de huidige politici leidt. Waar het om gaat is wat er persoonlijk aan verdiend kan worden. Het maakt niet uit hoeveel buschauffeurs, ambulance personeel, agenten of zomaar, onschuldige voetgangers in elkaar worden geslagen door mensen die geen benul hebben van de westerse samenleving – geen politicus die een vinger zal uitsteken voor dingen die voor Jan Modaal zo duidelijk zijn.

En dus kan het dat een fabriek in Zeeland door Iran is opgekocht zonder dat de Nederlandse regering er iets van zegt. Deze fabriek maakt componenten voor het verrijken van plutonium. Is helemaal niet erg. Of je neemt een land dat homo's ophangt, vrouwen stenigt en verkrachtingen heel normaal vind en maakt ze voorzitter van de VN commissie voor mensenrechten, terwijl men iedereen aanmaant wel belasting te blijven betalen. En van dat zelfde geld stuur je 5 miljard naar Egypte ´om de democratie te ondersteunen´. Kent u zo een bonnetje? Probeert u eens te declareren dat u geld uitgaf om de democratie in een Moslim land, waar ze christenen in kerken opsluiten en dan verbranden, te ondersteunen. Kijken wat de baas ervan zegt.

Maar u zegt niets.

Dus moeten wij ons beschermen. En daar de overheid in Nederland niet van plan is om Joden te beschermen – een oude gewoonte die 70, 80 jaar terug zelfs een nationale hobby was – vind u particuliere bewakers bij Joodse scholen, instituten en synagoges, wat nu al heel normaal is.
Wanneer alle politici zijn uitgepraat (een unicum!) blijft onze realiteit onveranderd. En daarom doen we het zelf. Zoals het Goede Boek zegt: als ik niet voor mijzelf zorg, wie zorgt dan voor mij? Een vraag die nu ook relevant wordt voor de oude van dagen in Nederland, nu de regering heeft besloten om de rijke lui met rust te laten – dit zijn immers hun vriendjes – en geld bij de minderbedeelden op te halen. Die zijn toch te ziek, te oud of te zwak om te demonstreren.

Ook wij zorgen voor ons zelf. Mocht u iets horen of lezen over een mysterieuze ontploffing in landen die ons Joden ter dood veroordeeld hebben, kijkt u dan niet op. Kijkt u niet op wanneer wij wapentransporten voorkomen en kijkt u niet op wanneer wij een muur neer zetten, die zelfmoordterroristen tegenhoud om onze scholen, restauranten en ziekenhuizen op te blazen. Want niemand komt voor ons op. Wel wordt ons de huid volgescholden. Want een Jood die terug slaat blijft een nieuwigheid waar voor heel wat mensen moeilijk aan te wennen is.

´Tough luck´, zeggen de Amerikanen dan. Die het op hun beurt weer druk hebben met hun miljardentekort en schuld aan China.

Ik ben een Jood. Ik ben het resultaat van een ongelooflijke geschiedenis van bijna 6000 jaar. Met tradities en wetenschappen die de wereld alleen maar gediend hebben, zelfs al zegt de Dr. Doolittle partij dat beesten hun persoonlijk verteld hebben dat ook zij de Joden haten. Ik ben een Jood en, ondanks fierse pogingen van Duitsers en Nederlanders om dit te voorkomen meer dan 70 jaar geleden, leef ik nog. Omdat er één goede familie in Sedom was.

In 1973 nam ik mijn lot in handen en ging naar huis, naar Israël. Er is geen dag dat ik niet dankbaar ben voor het feit dat ik Israeli ben. En er is nog geen moment geweest dat ik me heb moeten verontschuldigen dat ik Israëli ben. Daarom dit verzoek aan de EU, de VS, de VN: als u ons niet wilt helpen, laat ons dan met rust.

Heus, we redden onszelf wel.


©Simon Soesan


1 comment:

  1. Een beetje zieke tekst dit. Had je de geschiedenis van de Joden gekend dan had je geweten dat de Joden niks hebben met Israel. Dat Israel door de Zionisten van het eerste uur het wereld-getto genoemd wordt. Dat de Zionisten het antisemitisme aangehitst wilde hebbem om Europa Jodenvrij te krijgen en dat de Zionisten de financiers en inspirators van Hitler zijn. Auschwitz is door Zionisten gebouwd. De Duiste bezetter was een Zionistische bezetter. De Zionisten zijn altijd de grote vijanden van de Joden geweest. De eerste prominente Bruinhemden in Duitsland waren de leden van Betar! Leer eerst de Joodse geschiedenis uit het hoofd voordat je antisemitische onzin blogt http://jodenhaat.nl

    ReplyDelete